Pages - Menu

woensdag 20 november 2013

RECEPT / vanille ijs.

Ik hou van ijs eten! Winter en zomer, het maakt niet uit! Hier laat ik een eenvoudig recept zien dat je zonder ijsmachine kan maken. Het ijs kan je natuurlijk dan niet lang in de vriezer bewaren want dan wordt het echt steenhard maar ik zal jullie laten zien wat ik er aan doe.






Wat heb je nodig? 

  • 2 mengkommen, heel simpel. 
  • Een garde. 
  • 200 ml room. 
  • 1 zakje vanillesuiker. 
  • 4 flinke eetlepels suiker. 
  • Handmixer met gardes!
  • Potje om het ijs in te doen. 
  • 2 eitjes. 

Wat moet je doen? 

 Scheid de eiwitten van de dooiers. De dooiers doe je in het potje waar je het ijs gaat in bewaren en de eiwitten doe je in een mengkom.




Klop de eiwitten helemaal op. Je moet de pot omgekeerd in de lucht kunnen houden en het eiwit mag er niet uit vallen ook kun je piekjes maken en die piekjes mogen niet meteen inzakken, dan pas is het eiwit helemaal stijf geklopt. Doe er een beetje suiker bij want dat gaat het opkloppen iets makkelijker.





Nu neem je het potje met de dooiers en je doet een eetlepel suiker erin en klop je het goed door met de garde. Dat doe je voor alle eetlepels. Als laatste doe je het zakje vanillesuiker erbij en goed doormengen zodat het een luchtig mengsel wordt.



Als laatste doe je het pakje room in een mengkom en klop je het helemaal op tot ja.. slagroom. Hier doe je ook een heel klein beetje suiker bij want dan gaat het opkloppen makkelijker.


Als laatste roer je alle mengsels door elkaar in een mengkom en roer voorzichtig door met een garde of lepel.




Daarna doe je het in het potje waar je het in gaat bewaren en zet het dan in de diepvries voor ongeveer 5 uur. Als je het langer laat staan wordt het heel erg hard. Je kan met een staafmixer het een beetje zacht mixen.


Tadaa! Smakelijk!

Het is een zeer simpel recept voor roomijs. Laat me zeker jullie tips weten via een reactie onder dit artikel en dan ga ik het proberen toepassen. Bye!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten